Troll 2 del 3/3

(Följande del kommer vara ganska lång, detta beror på att jag försöker bli färdig med hela Troll 2 i denna del 3, ni får ursäkta längden. MVH/Skribenten).

Efter denna scen med morfar Seths flygande huvud i en spegel (?) så får vi en scen i LoverBoy64s husvagn där de tre vännerna och Jerry (jaja, jag har redan använt det skämtet, stäm mig då) sitter och kollar på tv när Godzillaface får nog och bestämmer sig för att gå ut och röka. Så han går ut och tar såna där bloss som endast ickerökare kan ta när han ser att en oskyldig liten flicka flyr från något. Godzillaface bestämmer sig naturligtvis för att hjälpa henne genom att... slänga ner henne i marken.
Nice.

Godzillaface får nu se vad det var hon flydde från och vi får (återigen) se hur våra potat... ehm... antagonister ser ut. Godzillaface (smart som han är) bestämmer sig för att stoppa dessa monster genom att... säga åt dem på skarpen. Ehm... det här är inte världens smartaste människa va?
Att säga åt dem på skarpen verkar dock inte funka för de pålar honom med något som kan vara världens mest gigantiska spjut någonsin.

Godzillaface och hans nyvunna kärlek flyr genom skogen och kommer till en gammal kyrka som de bestämmer sig för att söka skydd i. Kyrkans interiör verkar dock vara designad av Green Peace för det är en hel jävla botanisk trädgård därinne. De stöter även på den läskigaste människan i någon film vid namn Troll 2 som handlar om Goblins någonsin... ehm... ja. Hon heter i alla fall Creedence Leonore Gielgud... men jag tänker kalla henne för Poison Ivy för hon beter sig precis som Uma Thurman från Batman & Robin... och hon är minst lika dendrofilisk.

Så de två kärlekskranka och skadade skogsvandrarna ber Poison Ivy att köra dem till stadens sjukhus. Hon säger dock att det inte finns något sjukhus i Nilbog utan de tror mer på örtlära, varpå hon ger dem varsin mugg fylld med något som ryker på ett sånt sätt som endast torr is eller onda drycker i lågbudgetskräck kan ryka.
Flickan dricker först varpå hon reagerar ungefär som Linday Lohan om man ger henne en alkoholfri drink och spottar ut skiten så fort det nuddar läpparna. Vi ser sen att den där sörjan som hon precis försökte tvinga dem tydligen fräter på golvet och tjejen som Godzillaface räddade börjar skrika och sen dö.
Så, vad gör Godzillaface? Han tar en klunk...

Döda honom, snälla film, döda honom.

Nu kommer vi till den mest överspelade repliken genom tiderna, nämligen: THEY ARE EATING HER!-repliken.
Ni måste se den själva: Det är scenen vid namn Worst Reaction Ever har jag för mig.

Nu får vi se hur Josh och hans familj inte har någon frukost så han och hans pappa bestämmer sig för att åka och köpa mat i Nilbogs egen affär. När de väl når dit så är det stängt och det står att de ska öppna efter veckans gudstjänst (antar att det är Poison Ivy som håller den, hon bor ju trots allt i kyrkan).
Pappan sätter sig och läser en bok om grönsaker och Josh går fram till backspegeln på bilen och försöker åkalla Morfar Seth när han helt plötsligt inser något som tittarna förstod redan när de hörda namnet: Nilbog. Det är Goblin stavat baklänges.

Herregud vilka ljushuvuden -.-

När han får redda på denna hemska hemlighet så bestämmer han sig för att åka och varna sin familj... genom att lämna sin pappa viid affären.
Han ser dock en lada som han bestämmer sig för att gå in i utav anledningar som bara han förstår och där ser han veckans gudstjänst... i en jävla lada. Inte i kyrkan som bara ligger några hundra meter därifrån... utan i en lada.
Där står en kille och snackar om köttets ondska i några minuter och sen får Goblinsarna tag på Josh och ska döda honom genom att tvinga honom till att äta glass.
Hans pappa störtar in och räddar sin unge genom att fly för livet från de hemska glassmakarna.

Under tiden så ligger Clovey och LoverBoy halvnakna i sängen medan Host klär på sig... ehm... okej, jag köper det. Host säger att han ska gå och köpa mat och sen springer han till affären, blir påtvingad lite sur mjölk som han dricker muntert (det är tydligen den där Goblinsörjan som dödar folk) och sen hittar han till Kyrkan.
Inne i Kyrkan ser han Godzillaface som nu har blivit förvandlad till en planta och Poison Ivy verkar ha gått iväg.
Host börjar putta ut Godzillafaces kruka för att nu ska de fly från det här stället.

Under tiden ser vi att Poison Ivy har gått in hos huvudfamiljen och skrämt skiten ur mamman genom att baka en tårta åt henne. Hon säger också att dottern ser mycket aptitlig ut. Efter det går hon hem till kyrkan och stöter på Host och Godzillaface. Hon tar tag i Host och slungar iväg honom genom rummet så att han landar på sängen och är avtuppad. Efter det tar hon upp en motorsåg och säger till Godzillaface att det bara kommer kittlas lite sen börjar hon såga medan Godzillaface skrattar.

Josh och hans pappa anländer till hemmet där de ser att det pågår en fest och alla i hela Nilbog är inbjudna. Josh gör något dumt och blir uppskickad på rummet där han försöker åkalla Morfar seth i spegeln.
Istället för att Morfar Seth dyker upp så kastar en Goblin sig över Josh och börjar misshandla honom, han ropar på sin morfar som dyker upp från ingenstans med en yxa och hugger av handen på monstret som slungas tillbaks in i spegeln och skjuts ut i kyrkan där det visar sig att allt bara var Poison Ivy som hade spökat ut sig till en Goblin och sen lägger hon sin hand mot en magisk sten som helar henne men ger henne väldigt spruckna läppar.

Hängde ni med?
Inte?
Nej, inte jag heller.

Morfar Seth säger åt Josh att de ska stoppa dessa onda Goblins en gång för alla och sen smyger de ut ur huset. Han ger Josh en brandsläckare och se plockar han upp en Molotovcocktail från ingenstans (stannade han till i himmelrikets vapenaffär innan han räddade Josh?) och han ska kasta in den på festen där hela staden inklusive deras familj är... makes sense to me.

Innan de hinner kasta in cocktailen kommer en stadsbo och tar den ifrån Morfar Seth och sen försöker han skicka Morfar Seth till helvetet. Innan han hinner färdigställa förbannelsen så åkallar Seth åskguden Tors krafter och dödar stadsbon med blixten genom att peka på honom.

Efter det springer alla medborgare i Nilbog ut och kollar på den förkolnade mannen som visar sig vara en Goblin. Morfar Seth har nu försvunnit och alla stadsbor visar sin sanna natur.

Nu kommer vi till den mest orelevanta scenen i någon film, någonsin. Poison Ivy har bestämt sig för att göra sig till en sexig kvinna. Clovey är ensam i husvagnen för LoverBoy har åkt hem till Holly efter att hon har ställt ett ultimatum och spöat skiten ur honom.
Poison Ivy åker då hem till Clovey med en majskolv och lättklädd. Hon står utanför husvagnen och ropar på honom sen släpper han in henne och dialogen som följer är exakt:

Poison Ivy: What? Aren't you hungry?
Clovey: Accually I like popcorn.
Poison Ivy: Well, all we have to do is heat it up.

Varpå de börjar äta på varsin sida av majskolven och det blir så varmt så att den blir till popcorn och sen knullar de i detta popcornhav... I shit yee not.

Dags att hoppa till klimaxet: Josh har blivit teleporterad till den gamla kyrkan där Poison Ivy bor p.g.a. att familjen försökte åkalla Morfar Seth och en Goblin tog hans plats och började jaga hans familj. Han möter Morfar Seth där som säger åt Josh att de måste ta på en sten för att besegra Goblinsarna och när de gör det så händer inget. Innan Morfar Seth försvinner igen så ger han Josh en ryggsäck och säger att han måste använda inehållet, men endast om han hamnar i riktig knipa.

Poison Ivy springer in i rummet med en mindre armé potatissäckar och ska precis till att döda Josh när han (och jag önskar innerligt att jag hittade på det här) drar fram en korvmacka ur ryggsäcken. Tydligen tål inte Goblinsarna så mycket kolesterol vilket resulterar i att de flyr hals över huvud.
Efter det springer hans familj in i rummet och säger att Morfar Seth sa åt dem (last resort) och sen lägger de händerna på stenarna och allt löser sig fint.

När de kommer hem så går Josh upp på sitt rum och alla verkar oerhört lugna med att precis ha slaktat en hel stad fylld med Goblins. Mamman säger att hon ska ta en dusch och när Josh går in i duschen (VAFAN!?) så ser han grönt slime. Han går ner och då ser han att mamma blir uppäten av Goblins.

Eftertexterna rullar och den del av tittarna som inte har skjutit sig jublar.

Slut.

RSS 2.0